Vier dagen na schouderoperatie starten met oefeningen

Ja, je leest het goed. Ik vond het bij mijn eerste schouderoperatie heel vreemd en ik dacht ook: dat bestaat niet. Maar inmiddels heb ik 100% vertrouwen dat het goed is om zo snel mogelijk (lees: 3/4 dagen na de schouderoperatie) te starten met hele lichte oefeningen.

Het doel van deze oefeningen in de eerste weken is om de mobiliteit van de schouder goed te houden en te verbeteren zodat de schouder niet vast gaat zitten. Vaak wordt er in het ziekenhuis gezegd: HOU DE MITELLA 6 WEKEN OM. Op zich ook wel logisch, want er is ook rust en geen onverwachte beweging nodig om alles te laten genezen, maar als de schouder vast gaat zitten, ben je veel verder van huis. Lees hiervoor ook mijn artikel over een frozen shoulder.

Ik spreek bijna elke maand wel iemand die een vergelijkbare ervaring heeft en die dan na de mitellaperiode met een schouder zit die compleet vastzit. Daarom zal ik op dit blog ook oefeningen zetten die ik zelf doe en ook wanneer ik die doe en hoe vaak ik die doe.

This entry was posted in Dagboek Dirk, de eerste week, Revalidatie oefeningen. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *