Bevroren schouder

Schouderpijn, verlies van beweging en stijfheid in de schouder van een persoon kunnen allemaal symptomen van een aandoening genaamd lijm capsulitis, vaker aangeduid als frozen shoulder of bevroren schouder. Hoewel de oorzaak van een frozen shoulder niet volledig bekend is, heeft een persoon van middelbare leeftijd meer kans om deze schouderproblemen ervaren. Frozen shoulder oefeningen of bevroren schouderoefeningen zijn vaak één van de beste manieren om de mobiliteit van de schouder te behandelen.

Oefeningen frozen shoulder of bevroren schouder

De beste bevroren schouder oefeningen kan variëren van persoon tot persoon, afhankelijk van het niveau en de aard van schouder impingement, maar zijn meestal een combinatie van oefeningen met een reeks van stretching en schoudertherapiebewegingen en zelfs massage.

Als gevolg hiervan moet een regelmatige routine worden ontwikkeld met de hulp van een fysiotherapeut. Naast bezoek aan de fysio zullen mensen ook schouderoefeningen moeten doen op zichzelf. Indien regelmatig frozen shoulder oefeningen worden gedaan zal de pijn verminderen of helemaal weg gaan. De meeste oefeningen zijn bedoeld om het bedrag van de beweging van het schoudergewricht en het spierverlies te beperken. Meerdere keren per dag rekken en elke oefeningen tien tot vijftien keer herhalen in een sessie.

Bevroren schouder oefening

Een van de beste bevroren schouder oefeningen betreft een flexie beweging. Voor het uitvoeren van deze oefening moet je rechtop staan met je armen langs je lichaam en je handpalmen naar de grond. Houd een touw in beide handen en breng langzaam je armen boven je hoofd terwijl je jouw ellebogen op slot houdt. Houd dit gedeelte vijf seconden en dan terug naar de uitgangspositie.

Een andere goede oefening richt zich op een verlenging beweging. Start de uitoefening rechtop met je handen achter je rug. Houd een touw tussen uw handen. Duw langzaam het touw uit de buurt van je rug. Houd deze positie gedurende ongeveer vijf seconden vast zo ver als je kunt.

Nog een andere schouderoefening bij een frozen shoulder. Gewoon je schouder ophalen, hou je schouders omhoog en houd deze positie vast gedurende ongeveer vijf seconden. Vervolgens trek je schouderbladen terug en houd deze beweging vast voor vijf seconden. Tot slot, trek je schouders naar beneden naar de grond en houd ook vijf seconden vast.

2 Responses to Bevroren schouder

 1. Charles de Barquin says:

  ik ben zojuist terug van het ziekenhuis ; ik ben geopereerd aan een bevroren schouder ; mijn oefeningen die ik morgen al moet starten zijn helemaal anders !

  • Dirk says:

   Hoi Charles,

   Dat kan natuurlijk. Ik heb de afgelopen jaren flink wat verschillende specialisten gehad, maar uiteindelijk heb ik zelf gemerkt dat er nog maar weinig echte goede revalidatiespecialisten rondlopen die echt weten wat goed is. Je kunt dus het beste ook je eigen dokter zijn en zorgen dat je de baas blijft over het revalidatieproces. Het belangrijkste is dat je in ieder geval – maar dat zul je gezien jouw bevroren schouder – snel na de operatie in beweging bent! Succes ermee!

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.