Schoudergewricht

Het schoudergewricht is het meest flexibele en daarmee ook het meest complexe gewricht van het menselijk lichaam. Het bestaat uit diverse verschillende botten. Het gewricht wordt op zijn plaats gehouden door de vier verschillende spieren die om de schouder heen zitten en het wordt beschermd door het gewrichtskapsel. Als bepaalde delen niet goed functioneren, ontstaat er pijn in de schouder. Op deze site vindt u informatie over het schoudergewricht en diverse blessures.

Blessures aan het schoudergewricht

Het schoudergewricht is het enige gewricht dat 360 graden kan draaien. Daarom is het ook een tamelijk instabiel gewricht dat vrij gemakkelijk beschadigd raakt. Veel voorkomende blessures van het schoudergewricht zijn een spierscheuring/ontsteking, een slijmbeursontsteking, een peesontsteking en een dislocatie (schouder uit de kom). De meeste blessures aan het schoudergewricht ontstaan door langdurige overbelasting of door vallen of stoten.

 

Wat doet u eraan?

De behandeling van klachten aan het schoudergewricht hangt in grote mate af van de oorzaak van de klachten. Klachten die ontstaan door overbelasting zullen bij rust vanzelf weer genezen. Is dit niet het geval, of zijn uw schouderklachten het gevolg van vallen of stoten, consulteer dan uw huisarts of fysiotherapeut. Deze zal beslissen wat de beste behandelmethode is voor uw schouderblessure.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *