Week 4: schouder vergeten en nieuwe oefeningen

Het voelt weer net als normaal! Tenminste: ik ben af en toe even vergeten dat ik 4 weken geleden aan mijn schouder geopereerd ben. Even een zware tas met je geopereerde arm in de auto gooien. Of een nieuw spotje in een lamp draaien… Dat zijn dit momenten dat je snel herinnerd wordt dat je eigenlijk nog schouderpatiĆ«nt bent.

Ik kreeg deze week diverse reacties op deze site: van mensen die nog geopereerd moesten worden, maar ook van mensen die geopereerd zijn en die nog last hebben. Het doel van deze schouder site is voor mij dan eigenlijk al bereikt. Het geeft me ook motivatie om door te gaan. Deze week kruipt mijn eigen ambitie weer omhoog. Daarmee bedoel ik dat ik eigenlijk van de fysiotherapeut alweer nieuwe schouderoefeningen ontvang, maar deze houden me gelukkig nog in toom. Ik heb dan ook beloofd om de 6 weken die is geadviseerd ‘uit te zitten’.

Deze 6 weken zijn nodig om rust te krjigen in de schouder en al het geopereerde weefsel en ankers volledig te laten genezen. Na deze periode mag ik meer kracht op gaan bouwen (onder 90 graden) en meer coƶrdinatie (boven de 90 graden).

Schouderoefeningen

In de tussentijd heb ik een aantal video’s gemaakt van schouderoefeningen die ik tot nu toe heb gedaan. Eerder heb ik al wat revalidatie oefeningen uitgelegd via foto’s, maar met deze video’s komen de oefeningen wat meer tot leven.

Klik hier voor de schouderoefeningen via de video

Klik hier voor de foto’s van schouderoefeningen

This entry was posted in Dagboek Dirk, week 4 tot 6 and tagged , . Bookmark the permalink.

1 Response to Week 4: schouder vergeten en nieuwe oefeningen

 1. Karim says:

  Hoi Dirk

  Bedankt voor deze site.
  Ben zelf op 03-01 aan mijn schouder geopeerd. Bij de kijkoperatie bleek het labrum gescheurd en dit is met 5 ankers vast gezet. Daarnaast zat er een scheur in een spier, deze is gehecht. De eerste week heb ik veel pijn geleden maar nu, ruim een week verder, is de pijn een stuk minder. Ook s’nachts slaap ik weer beter.
  Het is prettig om te lezen dat na een week of 4 het al een stuk beter gaat. Nog even volhouden voor mij.
  Succes met het herstel!
  Gr Karim.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *