Schouderblessure

Heeft u last van een schouderblessure? De schouder is het meest bewegelijke gewricht in het menselijk lichaam en is daarom gevoelig voor blessures en overbelasting. De schouder bestaat uit de kop van de bovenarm die beweegt in de kom die vast zit aan het schouderblad. De kop wordt in de kom gehouden door het gewrichtskapsel. Hieromheen zitten vier verschillende spieren die de schouderkop op hun plek duwen.

Verschillende schouderblessures

Een schouderblessure kan ontstaan door langdurige overbelasting van het gewricht en de spieren. Zo kan bijvoorbeeld uw slijmbeurs geïrriteerd en ontstoken raken. Ook kunnen uw gewrichtkapsel en de gewrichtsbanden worden opgerekt na vallen of stoten. Een voorbeeld hiervan is de zogenoemde ‘arm uit de kom’ (dislocatie).

 

Wat doet u eraan?

De behandeling van schouderklachten hangt in grote mate af van de oorzaak van de klachten. Klachten die ontstaan door overbelasting zullen bij rust vanzelf weer genezen. Is dit niet het geval, of zijn uw schouderklachten het gevolg van vallen of stoten, is het verstandig uw huisarts of fysiotherapeut te consulteren. Deze zal beslissen wat de beste behandelmethode is voor uw schouderblessure.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *