Schouderpijn

Heeft u last van schouderpijn? De schouder is een complex gewricht dat bestaat uit diverse verschillende botten. De schouderkop wordt op zijn plaats gehouden door de vier verschillende spieren die om de schouder heen zitten en het wordt beschermd door het gewrichtskapsel. Als bepaalde delen niet goed functioneren, ontstaat er schouderpijn.

 

Hoe ontstaat schouderpijn?

Schouderpijn kan op verschillende manieren ontstaan. Er kunnen vele problemen ontstaan zoals overbelasting, slijmbeursontsteking, breuken, dislocatie en gewrichtsontstekingen. Ook kunnen er blessures aan de spieren en pezen rond het schoudergewricht ontstaan. Dit komt voornamelijk voor bij overbelasting tijdens het sporten of door een val of een klap of door een verkeerde beweging.

 

Wat te doen bij schouderpijn?

Als u last heeft van schouderpijn is het belangrijk om te weten hoe deze ontstaan is. De meeste schouderklachten ontstaan door langdurige overbelasting en zullen bij rust vanzelf genezen. Wanneer u na zes weken nog steeds last heeft of als u pijn in uw schouder heeft na een zware val of botsing, moet u even langs uw huisarts. Deze zal u informeren over de behandelmethode.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *