Schouderklachten

Heeft u last van schouderklachten? Dat kan verschillende oorzaken hebben. De schouder is het meest bewegelijke gewricht in het menselijk lichaam en is daarom zeer gevoelig is voor blessures en overbelasting. De schouder bestaat uit de kop van de bovenarm die beweegt in de kom die vast zit aan het schouderblad. De kop wordt in de kom gehouden door het gewrichtskapsel. Hieromheen zitten vier verschillende spieren die de schouderkop op hun plek duwen.

 

Hoe ontstaan schouderklachten?

Schouderklachten kan op verschillende manieren ontstaan. Er kunnen vele problemen ontstaan zoals overbelasting, slijmbeursontsteking, breuken, dislocatie en gewrichtsontstekingen. Ook kunnen er blessures aan de spieren en pezen rond het schoudergewricht ontstaan. Dit komt voornamelijk voor bij overbelasting tijdens het sporten of door een val of een klap of door een verkeerde beweging.

Wat doet u eraan?

De behandeling van schouderklachten hangt in grote mate af van de oorzaak van de klachten. Klachten die ontstaan door overbelasting zullen bij rust vanzelf weer genezen. Is dit niet het geval, of zijn uw schouderklachten het gevolg van vallen of stoten, is het verstandig uw huisarts of fysiotherapeut te consulteren.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *