Goed nieuws: de mitella mag afgebouwd worden!

Het blijft raar: de één zegt 6 weken mitella, de ander zegt 4 weken en weer een ander 2. De specialisten die ik nu een beetje aangehoord heb, zeggen in feite allemaal wat anders. Vandaag in gesprek met mijn chirurg Drs. Marielle van den Berg, orthopedisch chirurg van Annatommie, een ontzettend begripvolle vrouw die aandacht en tijd voor mij had en mij het vertrouwen gaf dat nodig is om de schouderoperatie in te gaan. Zij gaf me een verrassend leuke mededeling…

Orthopedisch chirurg Marielle van den Berg

Ik ben nu 2,5 week na mijn schouderoperatie en vandaag ging ik op controle bij de Marielle van den Berg, de vrouwelijke chirurg die me geopereerd heeft. Een ontzettend vriendelijke dame. Ze heeft de hechtingen eruit gehaald. Dit was echt een fluitje van een cent. Voordat ze begonnen was, was ze al klaar. Daarna even de beweeglijkheid van de schouder checken in diverse posities. Dit was eigenlijk ook best snel klaar. Mijn nieuwsgierigheid over de schouderoperatie en de foto’s zorgde ervoor dat al mijn vragen netjes beantwoord werden.

Marielle van den Berg

Orthopedisch chirurg Marielle van den Berg

Labrum laesie waarvoor fixatie; re–fixatie

Alle foto’s (zie mijn vorige posting) werden goed toegelicht. Waar ik eerst bang was voor een enorme tegenvaller bleek de schouderoperatie eigenlijk ook wel weer een beetje mee te vallen. Er was wel een grote scheur aan de voorkant van het labrum (in dokterstermen: labrum laesie waarvoor fixatie; re–fixatie), maar geen slap laesie en geen achterkant labrum. Dit is een meevaller voor de revalidatie en ook de schouderpijn.

De leukste mededeling van orthopedisch chirurg Marielle M. van den Berg was dat mijn sling/mitella in principe in de vuilnisbak mocht. Ik heb dit nog even niet gedaan, maar ze zei wel dat ik mocht afbouwen. Ik mag hem nog wel ‘s nachts omdoen als me dat een goed gevoel geeft. Wauw: dat is nog eens goed nieuws!

This entry was posted in Dagboek Dirk, week 1 tot 4. Bookmark the permalink.

2 Responses to Goed nieuws: de mitella mag afgebouwd worden!

  1. Pingback: Alexander6

  2. Pingback: max

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *