Schouder oefeningen

Schouder oefeningen zijn een uitstekende manier om de pijn in uw schouder te verhelpen en het gewricht soepel te houden. Heeft u bijvoorbeeld een schouderblessure, dan is het belangrijk om het gewricht en de spieren eromheen soepel te houden. Vooral na een schouder operatie is dit ontzettend belangrijk. Maar ook gespannen spieren rond u schouders en nek kunnen met de juiste schouder oefeningen verholpen worden.

Schouder oefeningen – het schoudergewricht

De schouder is het meest bewegelijke gewricht in het menselijk lichaam en is daarom zeer gevoelig is voor blessures en overbelasting. De schouder bestaat uit de kop van de bovenarm die beweegt in de kom die vast zit aan het schouderblad. De kop wordt in de kom gehouden door het gewrichtskapsel. Hieromheen zitten vier verschillende spieren die de schouderkop op hun plek duwen.

Goed uitvoerbare schouder oefeningen

Op deze website vindt u diverse schouderoefeningen die helpen het schoudergewricht en de spieren eromheen soepel te houden. Deze kunt u gewoon thuis doen. Ook het is een goed idee om bij uw sportschool te vragen naar tips op dit gebied. Meestal kunt u gratis een begeleiding krijgen die u helpt bij het goed uitvoeren van de schouder oefeningen.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.