Schouder operatie

Een schouder operatie is vaak een goede manier om schouderklachten te verhelpen als medicatie en fysiotherapie geen uitkomst bieden. Heeft u alles geprobeerd om van de pijn in uw schouder af te komen? Dan zal uw dokter u waarschijnlijk adviseren om over te gaan op een schouder operatie. Dit is echter meestal een  grote ingreep waarbij een goede voorbereiding nodig is.

 

Schouder operatie – het schoudergewricht

De schouder is het meest bewegelijke gewricht in het menselijk lichaam en is daarom zeer gevoelig is voor blessures en overbelasting. De schouder bestaat uit de kop van de bovenarm die beweegt in de kom die vast zit aan het schouderblad. De kop wordt in de kom gehouden door het gewrichtskapsel. Hieromheen zitten vier verschillende spieren die de schouderkop op hun plek duwen.

 

Schouder operatie – het scenario

Een schouder operatie wordt voorafgegaan door een bezoek aan de orthopedisch chirurg. Deze zal gaan kijken of u in aanmerking komt voor een operatie. Is dit wel het geval, dan zal hij u begeleiden door het hele proces. Van praktische zaken over de operatie zelf tot schouderoefeningen die u na de schouder operatie dient uit te voeren.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.